събота, 4 декември 2010 г.

Ледников период -L'Age de Glace

Фестивал на ледените скулптури в Белгия "Ледников период"(L'Age de Glace)Месец преди Коледа започва фестивалът на ледените скулптури в Белгия.Зимното събитие ще донесе много празнично настроение преди светлия християнски обичай.
Домакин на леденото събитие е историческият град Брюж.


На фестивала посетителите ще могат да видят зашеметяващи с размерите и красотата си произведения на ледената скулптура. Организаторите изтъкват, че гостите ще могат да участват пълноценно във фестивала и обещават прекарването да е пълно с изненади и неочаквани срещи.


Посетителите ще трябва да търсят съкровището на кралицата, скрито някъде из залите с ледени скулптури.
“Когато влезете в двора на вътрешния дворец, ще видите Снежната кралица, възседнала своя кон. Това е огромна статуя, висока четири метра, която тежи над 120 тона.


Фестивалът пресъздава тайнствена земя на мистични творения, дело на скулптори от Русия, Финладния, Холандия, Франция, Украйна, Чехия и Канада. Всеки майстор използва различни инструменти за работа като верижен трион, свредели, остри лопатки и дори мачете.


Някои използват и гореща ютия за дооформяне на детайлите. Организаторите са осигурили специален лед. Материалът за направата на ледените шедьоври е смес между азот и вода.


Хората в Брюж вярват, че скулптурите ще създадат добро настроение в навечерието на Новата година.

Фото: Mark Renders/Getty Images Europe
Источник: zimbio.com
бг текст: www.infotourism.net

бутон за сайт

1 коментара:

miracle_raddi каза...

Хората сме голяма работа - Красота!!!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
-------------