неделя, 24 юли 2011 г.

Парк Хитачи Кайхин в Япония ♥ Hitachi Seaside Park





Ослепително красива гледка представлява японският парк Hitachi по време на цъфтенето на немофила - чувството е такова, сякаш небето и земята са се слели. Ослепителното синия цвят на безоблачното небе, се излива върху земното платно и създава причудливи фигури, близки до съвършенството.
В Страната на изгряващото слънце всяка година идват хиляди туристи да видят това вълшебство на сливането на небе и земя..
Може би само Изтока може да улови тази почти невидима линия на съвършенството, съществуващо в света. Самата Земя е дала Япония това чудо, и може би и тя е научила източния човек /ориенталеца/ , да вижда красотата в простотата на нещата.


Както е написал Йосиф Бродски "да приемете тази философия е все едно да се събудите нов човек" - мисля, че вида на разцъфтялото поле предизвиква в душата това чувство, ако наистина "на живо" гледката е толкова красива, както изглежда на снимките.
В Интернет можете да намерите информация за този прекрасен парк. В буквален превод от японски Hitachi означава "зора".


Японския Национален крайморския парк Hitachi (Hitachi Seaside Park) се намира в префектура Ибараки на o-в Хоншу /Honsyu/.
До неотдовна на мястото на парка са се намирали американски военни бази, чиито земи през 1973 г., са прехвърлени към правителството на Япония. През 1991 г. е била открита една малка част на парка (70 хектара).
В момента паркът е разширен до 120 хектара, а планира да разшири до 350 хектара "



Символиката е невероятна - "мирното" синьо на чистото безоблачно небе, разляло се на мястото на военните бази, и наречено "Зора"!!!

2 коментара:

Емил А. Георгиев каза...

Наистина страхотна красота, направо breath taking.

TBL бутончето нещо май не работи...

Анонимен каза...

e mnogo sinio , mnogo ne6to

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
-------------