петък, 22 октомври 2010 г.

Gregory Colbert

"Вижте това........
това е магия..... неподвластна на думи и описание..
ако някой има желание да отпие от една вдъхновяваща сетивата поезия,
непременно си струва да се довери на фотографа Gregory Colbert. 









Проекта Ashes and Snow на канадския фотограф Грегъри Колберт (Gregory Colbert, 1960, Toronto,CAN). Изключителен, божествен, потресаващ, невероятен филм… Картина на хармоничния, съвършен свят, в който има предостатъчно място за всички.  




„Ashes And Snow“ като фотопроект е представен за първи път през 2002 във Венеция и е оценен от критиката и публиката като „безпрецедентен“, „екстраординарен“, „великолепен“. Изложбата е на площ 12600 м2 и се счита за една от най-големите експозиции на работи от един автор в историята на Европа. Изображенията са изпълнени в сепийни, тъмнокафяви тонове върху ръчно изработена японска хартия с помощта на технологията енкаустика – гореща восъчна живопис ( разтопени бои ). 









„Силата на тези изображения е нe в тяхната формална красота, а със способността им да потапят зрителя в негово лично, особено състояние. Фотографиите не са подписани – не е важно къде и кога са направени. Те са прозорци към свят, в който тишината и търпението са над времето…“ / Alan Riding, The NYTimes,2002 




Годината, в която излиза „Ashes And Snow: The Film“ е 2005. Картина, която се гледа с очите, но всъщност духът и сърцето са тези, които я виждат.
Думите са малко (перфектно изпълнение зад кадър на Лорънс Фишбърн). 




„Ashes And Snow“ е резултат на дългогодишно отшелничество и не е само фотография – тя се явява само малка част от голям проект, включващ 62-минутен филм – заснет на 35-мм лента, арт-инсталации и роман в писма. 





Няма много място за думи – едва ли е възможно да се опишат всички емоции, които предизвикват тези кадри, чиято история е дълга.
Добрите филми са като добрите книги – горещо ви препоръчваме да го гледате!
Щастието е в богатството и полета на душата,
в красотата й; в нещата, които ги провокират…"


 


източник: интернет

бутони към социални мрежи


2 коментара:

Мариана каза...

ДА блгодаря ти за коментара, нямам претенци за авторсво, ще поставя кавички обаче, защото честно казано не помня точно къде в нета четох това. Благодаря ти, старая се да посочвам авторите, винаги в този случай обаче съм затруднена:)

Анонимен каза...

Гледала съм филма- невероятен! Целият филм е фотография от най-високо качество. И как иначе - авторът е посветил на този проект 13 години от живота си!
http://vbox7.com/play:eb998e2f

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
-------------