вторник, 2 ноември 2010 г.

Портретите на Крис Люис

Крис Люис израснал в семейство от седем братя и една сестра.Тази среда му
предоставя достатъчно житейски премеждия, дали материал за творческия му апетит.
Като емигранти, който е трябвало да бягат от комунистическия режим в родината си Латвия, майката на Крис възпитава в него любов към латвийския му корен и традиции, които са оказали огромно влияние в произведенията му.








Други влияния в изкуството на Крис оказват класически ренесансови художници като Брьогел, Ханс Холбайн, Албрехт Дюрер, Йеронимус Бош, Густав Климт, Антонио Манчини и Жул-Бастиен Лепард.
Почитта му към майсторите от старита школа е видна в изобразяването му на човешката фигура, която той използва като проводник на скрити истории, нежна емоция, и универсална истина. Афинитета му към погледа на модела и акцентирането  към очите и жестовете му помага да привлече зрителя в атмосферата и настроението на картините.













































След като учи Илюстрация в университета по изкуствата във Филаделфия, Крис в крайна сметка се установява да живее и работи в Лос Анджелис и тепърва му предстои се утвръждава на местна почва.Картините му са били включени в галерии в града и по света, включително Лос Анджелис, Сан Франциско,Сиатъл, Ню Йорк, Маями, Лондон и Хонг Конг. Неговите работи са били оценени и в публикациите Juxtapoz, включени в книгите Copro / Nason: А
Каталог Raisonne.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
-------------