неделя, 23 октомври 2011 г.

Ключът към щастието

Tony Curanaj

Парите не са ключът към щастието. Повече материални неща, не са ключът към щастието. Да спечелиш от лотарията и да прекараш остатъка от живота си на тропически остров, колкото и добре да звучи, не е ключът към щастието.

През последните няколко години, науката и психологията доста си промениха фокуса, благодарение на хора като д-р Мартин Селигман.

Новата психология
Чрез своята работа в университета в Пенсилвания, д-р Селингман е създал изцяло нов клон от психологията. Вместо да се фокусира само върху неврозите в живота, той е решил да изследва какво кара хората да се чувстват добре.

Един от фокусите на този клон е – както се досещате – щастието. Чрез работата на много позитивно мислещи психолози, пътят към тези чувства става все по-ясен.
Tony Curanaj
 Ключът към щастието
Те са открили, че щастието е тясно свързано с нашите силни страни – нещата в които сме най – добри. Доказано е, че хората са най – щастливи, когато прилагат своите уникални силни страни към предизвикателен проект или цел.




Ти не се нуждаеш от милиони долари или личен остров, за да бъдеш щастлив. Всичко, от което се нуждаеш е вече с теб. Открий своите силни страни, приложи ги към някоя цел, която те предизвиква, и ще видиш сам.


Jason Gracia

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
-------------