петък, 20 януари 2012 г.

"Mirror Mirror" ♥ "Огледалце, огледалце"

"Било посред зима и снежинките падали като пух от небето. Една царица седяла до прозорец от черно абаносово дърво и шиела. И както си шиела и поглеждала към летящите снежинки, си убола пръста с иглата и на снега паднали три капки кръв. Червеното изглеждало много красиво на белия сняг и царицата си помислила: "Ех, да имах дете с лице бяло като сняг, бузи алени като кръв и с коса черна като абаносово дърво."
Не минало много време и тя се сдобила с дъщеричка, която била с лице бяло като сняг, бузи алени като кръв и с коса черна като абаносово дърво. Затуй я нарекли Снежанка - бяла като сняг. Ала щом родила детето, царицата умряла.
Като минала една година, царят си взел друга жена. Царицата била хубава, но горда и надменна и не можела да понася някой друг да я превъзхожда по красота. Тя имала едно вълшебно огледало и всеки път като застанела пред него да се огледа, го питала:
Огледалце, не лъжи,
огледалце, повтори,

че със свойта красота
аз съм първа на света!

Огледалото отговаряло:

Ти, кралице, на света
първа си по красота!"

"Снежанка и седемте джуджета"
Автор:
Братя Грим



 

Сюжетът на "Огледалце, огледалце "  
разказва историята на Снежанка (Лили Колинс), чиято зла мащеха (Джулия Робъртс) убива баща й (Шон Бийн) пред очите й, и завзема неговото проспериращо кралство.

С помощта на група от седем своенравни, но смели и доверени джуджета, Снежанка се подготвя да се изправи срещу новата Кралица и да върне кралството си.






An evil queen steals control of a kingdom and an exiled princess enlists the help of seven resourceful rebels to win back her birthright. 

Director:Tarsem Singh
Writers:Jacob Grimm (original story), Wilhelm Grimm (original story), and 3 more credits »
Stars:Lily Collins, Julia Roberts and Armie Hammer

Премиера в България: 16.03.2012
Световна премиера: 16.03.2012

Сценарист: Мелиса Уолък, Джейсън Келър
Режисьор: Тарсем Сингх
В ролите: Джулия Робъртс, Лили Колинс, Шон Бийн, Арми Хамър, Майкъл Лърнър, Нейтън Лейн
Продуцент: Тъкър Тули, Бърни Голдман, Брет Ратнър
официален сайт на филма

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
-------------